قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی چیست؟
نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی سه یا چهار طبقه و فاقد آسانسور کیفیت زندگی ساکنان را متحول میکند. برای افراد سالخورده و دچار محدودیت حرکتی رفاه و آسایش و برای جوانان جلوگیری از فرسایش مفاصل را به ارمغان می آورد و با افزایش بهای ساختمان چند برابر هزینه ی پرداخت شده از سوی مالکان را در هنگام فروش به آنها باز میگرداند.
طی سالهای گذشته تقاضا برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی رشد فزاینده ای داشته و با پیشرفت تکنولوژی امکان نصب و راه اندازی آسانسور در بسیاری از اماکن که پیش از این نصب آسانسور در آنها مقدور نبود فراهم گردیده است.
در بسیاری از موارد با وجود عدم رضایت همسایگان ساکن در طبقه اول برای نصب آسانسور در ساختنهای قدیمی ، با استناد به ماده 4 تملک آپارتمان ها ، انجام این کار کاملا قانونی و در قیمت مناسب قابل انجام است. هزینه نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی به عوامل مختلفی از قبیل نوع آسانسور، تعداد طبقات ساختمان و غیره بستگی دارد.
مراحل قانونی نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی
پیش از اینکه قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی را بررسی کنیم، باید بدانید که لازمه نصب اسانسور، رضایت تمام ساکنین می باشد. در برخی موارد ممکن است ساکنین طبقات همکف و اول به دلیل استفاده نکردن از اسانسور، از پرداخت هزینه های مربوط به نصب ان شانه خالی کنند. اما با توجه به ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان ها، تمام ساکنین یک ساختمان حتی ساکنین طبقات همکف و اول باید هزینه های مربوط به نصب اسانسور را پرداخت نمایند.
بعد از اینکه ساکنین اپارتمان در خصوص نصب اسانسور به توافق رسیدند، باید برای گرفتن مجوزهای لازم اقدام نمایند. برای اینکار باید یک کارشناس فنی از آپارتمان دیدن کرده و آن را بررسی کند. سپس باید بر اساس نظر کارشناس فنی بهترین محل برای نصب اسانسور مشخص شود. این نقشه باید توسط سازمان نظام مهندسی تایید شده و مجوز لازم برای اجرا از سوی این سازمان صادر شود.
در نهایت و بعد از طی کردن مراحل قانونی می توان نصب اسانسور را با هزینه ساکنین به یک شرکت معتبر سپرد. اگر به قوانین نصب اسانسور در اپارتمان های قدیمی توجه نشده و اسانسور بدون دریافت این مجوزها نصب شود، در زمان فروش اپارتمان به مشکل بر می خورند. همچنین چنین ساختمانی که از استانداردهای مربوطه برخوردار نیست تحت بیمه های حوادث قرار نخواهد گرفت.
مراحل اولیه پیش از نصب آسانسورها
اولین گامها قبل از نصب و راه اندازی، مطالعه فنی است. هر ساختمان منحصر به فرد است، به خصوص ساختمان قدیمی؛ بنابراین بسیار مهم است که تجزیه و تحلیل وضعیت ملک و ویژگیهای آن به جهت در نظر گرفتن بودجه قبل از شروع انجام شود. در گزارشی که توسط افراد متخصص آماده میگردد، محل ایدهآل مشخص میگردد و متناسب با آن نوع آسانسور و تمام عناصر آن برای نصب پیشنهاد میگردد.
اولین قدم کلیدی است، زیرا که روند آتی کل نصب به آن بستگی دارد. در گام دوم، پس از گزارش منتشر شده از نتایج تحلیل قبلی، علاقه همسایگان باید در نظر گرفته شود و بهترین راه برای انجام این گونه کارها باشد. از همین رو مطالعه و درک گزارش ضروری است. پس از همه اینها بسته به محل انتخاب شده خانهها ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند.
گام دوم ممکن است بسیار پیچیدهتر باشد زیرا برخی همسایگان ممکن است تمایلی به آن نداشته باشند. این نگرش عمدتاً بر افراد سالمند با مشکلات حرکتی تأثیر میگذارد.
شرایط نصب آسانسور برای ساختمان های قدیمی
فضای مورد نیاز:
حداقل فضای مورد نیاز برای کابین آسانسور 3 نفره 0.6 متر مربع، 4 نفره 0.8 متر مربع و 5 نفره 1 متر مربع است. حداقل فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور 100 * 160 و یا 145 * 145 سانتی متر است. در فضایی با اندازه های کم تر از 120 * 120 سانتی متر، نصب آسانسور قابل اجرا نیست.
امکان نصب آسانسور در بین راه پله ها هم وجود دارد. اگر این فضا وجود نداشته باشد می توان از فضاهای زیر استفاده کرد:
- فضای نور گیر و پاسیو ساختمان
- حیاط ساختمان
- تخریب قسمتی از ساختمان و ایجاد فضای لازم
- برای نصب آسانسور هیدرولیکی، فضای کمتری نسبت به آسانسور کششی مورد نیاز است
سایر شرايط لازم براي نصب آسانسور در ساختمانهاي قديمی شامل:
1- حداقل فضاي مورد نياز براي نصب آسانسور 100 در 160 و يا 145 در 145 است و در اندازه هاي پايين تر از 120 در 120 قابل اجرا نیست.
2- تهيه برق سه فاز توسط كارفرما در صورت نياز.
3- انجام كليه كارهاي بنايي و ساختماني با كارفرما است.
4- اخذ مجوزهای لازم از شهرداری برای ساختمان.
هزينه نصب آسانسور و قیمت آن در ساختمان چگونه است ؟
قیمت نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی می تواند در کیفیت نهایی تاثیرگذار باشد. قیمت نصب در ساختمانهای قدیمی به عوامل مختلفی مانند نوع آسانسور ، میزان بازسازی، دستمزد تکنسین و ….بستگی دارد. هزینه آسانسور هیدرولیک نسبت به نوع کششی بیشتر است. اما برای نصب آسانسور کششی باید هزینه های سازه و خرپشته را در نظر گرفت .
بنابراین اجرای آسانسور هیدرولیک در ساختمان های قدیمی موثرتر و بهینه خواهد بود. همچنین کیفیت قطعات آسانسور ، نوع تابلو برق و … در قیمت آسانسور هیدرولیکی با استفاده از تکنیک جک هیدرولیک تاثیرگذار است.
موارد زیادی برای تعیین هزینه های مربوط به نصب اسانسور وجود دارد. برای مثال تعداد طبقات، نوع اسانسور، دستمزد شرکت نصب کننده اسانسور، هزینه های مربوط به تخریب ساختمان و فراهم کردن فضا، هزینه کارشناس، هزینه مجوز ها و… از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه نصب اسانسور می باشند. این هزینه ها به صورت منصفانه و با رعایت قانون خاص بین ساکنین تقسیم خواهد شد.
نحوه پرداخت هزینه نصب توسط مالکین ساختمان به صورت زیر محاسبه می شود
- پرداختي مالكان طبقه دوم دو برابر پرداختي مالكان طبقه اول خواهد بود
- پرداختي مالكان طبقه سوم دو برابر پرداختي مالكان طبقه دوم خواهد بود
- پرداختي مالكان طبقه چهارم دو برابر پرداختي مالكان طبقه سوم خواهد بود. و الي آخر
- البته اگر ساختمان داراي پاركينگ نباشد معمولاً طبقه همكف هزينه را متقبل نخواهد شد.
نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی توسط شرکت سحرفراز
برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی باید جوانب زیادی را در نظر داشته باشید و شما می توانید برای سهولت در کار آن را به شرکت های معتبر آسانسور بسپارید. کارشناسان شرکت سحرفراز با ارائه مشاوره در انواع پروژه ها و خدمات متمایز و پس از بررسی فضای نصب آسانسور و کارکرد آن و ارائه مشخصات فنی سیستم های مختلف آسانسور شما را در تصمیم گیری بهتر همراهی خواهند کرد.