تفاوت آسانسور گیرلس و گیربکس
آسانسور گیرلس در حدود سال ۱۹۹۸ در اروپا و آمریکا عرضه شد
در دو مدل آسانسور گیربکس و گیرلس آسانسورهای گیربکسی انرژی بیشتری مصرف میکنند و درنتیجه صدای بلند و همچنین تکان و لرزش بیشتری دارند.
دور موتور آسانسور گیرلس ۱۵۰ ولی دور موتور آسانسور گیربکس ۱۵۰۰ می باشد.
موتورهای گیرلس نیازی به موتورخانه ندارند و پیشرفتهتر از آسانسورهای گیربکس هستند.
در اسانسورهای گیرلس نیروی روتور مستقیم به سیم بکسل آسانسور وارد میشود و چیزی بنام چرخ دنده وجود ندارد.
فرق بین آسانسور گیرلس و گیربکس در موتور آن است که در گیربکس با حرکت روتور و سپس چرخ دنده سیم بکسل حرکت کرده و باعث حرکت اتاقک آسانسور میشود که بدلیل اصطکاک بین چرخ دنده و سیم بکسل مقداری از انرژی به گرما تبدیل می شود.
برای شروع به حرکت موتورهای گیربکس ۲ تا ۳ برابر انرژی بیشتری نسبت به گیرلس لازم است. همچنین بازده آسانسور گیرلس ۹۸ درصد و آسانسور گیربکس ۵۰ درصد است.
انواع موتور گیربکس:
گیربکس دو سرعته:
در این مدل از دو سیم پیچ جداگانه استفاده میشود که در ابتدای حرکت اسانسور سیم پیچ با سرعت بالاتر بکار میافتد که برای کاهش سرعت آن از مقاوت به صورت سری استفاده می کنند. با نزدیک شدن به طبقه مورد نظر سیم پیچ با سرعت پایینتر بکار میافتد و با رسیدن به طبقه هدف برق قطع شده و ترمز آسانسور را بتدریج نگه می دارد.
گیربکس تک سرعته:
در این مدل فقط از یک سیم پیچ استفاده میشود برای همین سرعت بصورت تدریجی تغییر میکند و پلکانی نیست که همین مزیت محسوب می شود.
موتور گیرلس نیاز به روغن کاری ندارند و داغ نمی کنند. موتور های گیرلس نیازی به موتورخانه ندارد.
موتور گیرلس برخلاف موتور گیربکس نیازی به فلایویل ندارد.
موتور های گیربکس ۴ برابر بیشتر از جریان نامی ولی موتورهای گیرلس تنها ۵۰ درصد بیشتر از جریان نامی برای استارت نیاز دارند.
محدودیت موتورهای گیرلس
قیمت موتورهای گیرلس بالاتر از موتورهای گیربکس است